اتوماسیون صنعتی وساختمان


    TMT_group
"aboute TMT_Group"

لطفا برای بهره مندی از اطلاعات بیشتر در سایت ما عضو شوید. تا اطلاعات جدید برای شما به صورت پیام کوتاه ارسال شود. برای عضویت به ادامه مطلب در پایان هر مطلب بروید. تلفن :09365485151 سامانه پیام کوتاه:30002828300033
سایت های مرتبط
آرشيو مطالب
آرشيو مطالب
آرشيو مطالب
» دستگاه لیزر
دستگاه لیزر

 

مقدمه

واژه لیزر (به انگلیسی: Laser) سرواژهٔ عبارت «Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation» به معنی «تقویت نور به روش گسیل القایی تابش» است. لیزر ابزاری است که نور را به صورت پرتوهای موازی بسیار باریکی که طول موج مشخصی دارند ساطع می‌کنند. این دستگاه از ماده‌ای جمع کننده یا فعال کنده نور تشکیل شده که درون محفظه تشدید نور قرار دارد. این ماده پرتو نور را که به وسیله یک منبع انرزی بیرونی (از نوع الکتریسیته یا نور) به وجود آمده، تقویت می‌کند.

نخستین بار طرح اولیه لیزر (میزر) را انیشتن داد. کار لیزر به این گونه‌است که با تابش یک فوتون به یک ذره (اتم یا مولکول یا یون) برانگیخته، یک فوتون دیگر نیز آزاد می‌شود که این دو فوتون با هم، هم فرکانس هستند. با ادامه این روند شمار فوتون‌ها افزایش می‌یابد که می‌توانند باریکه‌ای از فوتون‌ها را به وجود بیاورند. تئودور میمن (Theodore H. Maiman) لیزر پالسی یاقوت را در ۱۹۶۰ ساخت. نخستین لیزر گازی را نیز علی جوان فیزیکدان ایرانی در سال ۱۹۶۱ با استفاده از هلیوم و نئون ساخت. در سال ۱۹۶۲ نیز پیشنهاد لیزرهای نیمه‌هادی مطرح گردید. نور لیزر را تکفام پرتو نیز می نامند.

عموما لیزرها به دو صورت موج مداوم (Continuous Wave) و پالسی (Pulsed) مورد استفاده قرار میگیرند. در زمینه حکاکی عموما" لیزرهای پالسی مورد استفاده قرار میگیرند و دلیل آن این است که برای انجام عمل حکاکی به پالسهای پر انرژی نیاز است و توان متوسط تاثیر چندانی ندارد. به عبارت دیگر هرچه پالسهای پر انرژی در زمان کوتاهتری ارسال شوند امکان حکاکی بهتر و عمیق تری را فراهم میکنند. از طرفی هرچه طول زمانی پالس کمتر باشد تاثیر حرارتی کمتری بر روی قطعه کار داشته و تصعید ( تبخیر) و یا تغییر فرم کمتری ایجاد میکند.

عموما" لیزرهای حکاکی بسته به نوع کاربرد به سه دسته عمومی تقسیم میشوند:

·         لیزرهای حکاکی  YAG : مخصوص فلزات ( به غیر از نقره و برنج)  و ندرتا" برخی پلیمرها و پوششهای رنگی تیره

·         لیزرهای حکاکی Fiber Optic  (فیبر نوری) : مخصوص حکاکی دقیق انواع فلزات بخصوص فلزات براق و گران قیمت، حکاکی و برش نقره- انواع پلیمرها و مواد پلاستیکی و پوششهای رنگی.

·         لیزرهای حکاکی  CO2  : مخصوص مواد طبیعی نظیر چوب و کاغذو شیشه و انواع پلاستیک (برای حکامی فلزات بکار نمیروند)

عمدتا" روشهای حکاکی بصورت میزهای X-Y  امروزه با توجه به زمان بر بودن و عدم دقت کافی چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند. و در عوض برای حکاکی از روشهای اسکن صفحه با آینه های متحرک استفاده میشود. در این روش آینه های مخصوص با توجه به طول موج لیزر انتخاب و به موتوهای بسیار سریعی که گالوو موتور (Galvo Motor) نام دارد و از دسته  Voice Coil موتورها میباشند متصل میشود. دو آینه بواسطه دو گالوو موتور نقش محورهای X و Y را ایفا میکنند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید منبع نور لیزر ثابت بوده و و با حرکت آینه ها محل تمرکز نور بر بروی صفحه کار تغییر کرده و حکاکی صورت میپذیرد. برای متمرکز شدن نور لیزر از نوعی لنز مخصوص استفاده میشود.

 

 

لیزر



نويسنده : e_tmt | تاريخ : یک شنبه 2 بهمن 1390برچسب:دستگاه لیزر,, | نوع مطلب : <-CategoryName-> |
کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه صنعتی (تی ام تی) می باشد.